Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Βυζαντινές εκκλησίες 2022-2023Εκδρομές-ΕπισκέψειςΕξάρια 2022-2023Περιβαλλοντική εκπαίδευσηΦωτογραφική ομάδα

Επίσκεψη στην Καστοριά

Στις 5,6 και 7 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο 6ο Γυμνάσιο Δράμας. Τα τρία  Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 στο σχολείο μας, ενέπλεξαν μαθητές όλων των τάξεων και είχαν τους παρακάτω τίτλους:

Με τη χρήση των ΤΠΕ, αλλά και με βιωματικό τρόπο μέσα από επισκέψεις, έβαλαν τους μαθητές στη διαδικασία της αναζήτησης υλικού, δημιουργίας διαδραστικού χάρτη, αλλά και της επιτόπιας έρευνας και βιωματικής μάθησης, πάντα με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μέσα από παιδαγωγικές προσεγγίσεις και πρακτικές ομαδοσυνεργατικής μάθησης.

Ως επιστέγασμα αυτών, πραγματοποιήθηκε εκδρομή στην Καστοριά, στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών που εκπόνησαν τα αντίστοιχα προγράμματα. Στην Καστοριά επίσης οι μαθητές μας συναντήθηκαν σε κοινές δράσεις με μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καβάλας με το οποίο συνεργαστήκαμε στο πλαίσιο του προγράμματος «τα εξάρια της εκπαίδευσης»

Η εκδρομή στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τους μαθητές να χαίρονται την παρέα των συμμαθητών τους, να επισκέπτονται και να μαθαίνουν την ιστορία της Καστοριάς και των μνημείων της και να επικοινωνούν ουσιαστικά με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, στόχοι οι οποίοι είναι πάντα επιδιωκόμενοι μέσα από μια τέτοια δράση. Εκτός από την Καστοριά, οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Άγιο Αχίλλειο στις Πρέσπες, το Νυμφαίο και την Έδεσσα.

 
Translate »