Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Βυζαντινές εκκλησίες 2022-2023

Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελευταία διδακτική επίσκεψη της ομάδας των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Δράμας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δράμα ιστορική πόλη από το Βυζάντιο ως σήμερα – οι Βυζαντινές εκκλησίες της», στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας. Οι μαθητές του προγράμματος, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητές της Β΄ γυμνασίου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που το εκπόνησαν: Αναστασία Δούφλια ΠΕ02.50 (Φιλόλογος) και Μαγδαληνή Μουρατίδου ΠΕ01 (Θεολόγος), είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγιογράφο κ. Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή κατά την ώρα της εργασίας του στον προαναφερθέντα Ι. Ναό, και να μάθουν πολλά για την τέχνη της αγιογραφίας. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ναού και γνώρισαν τα ιερά του κειμήλια, από τον εφημέριο του ναού πατέρα Δημήτριο Αχθοφορίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία, την αγάπη και τη ζεστασιά με την οποία μας περιέβαλε.

Μεγάλη χαρά και τιμή για την ομάδα μας αποτέλεσε και η παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ Δωροθέου, ο οποίος εξεδήλωσε το ενδιαφέρον και την επιθυμία να γνωρίσει τους μαθητές και να εμπλακεί ενεργά στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης επίσκεψης, κατόπιν πρόσκλησης και ενημέρωσης από τον κ. Κουγιουμτζή και φυσικά δικής μας επιθυμίας.

Θερμές ευχαριστίες αποδίδουμε, λοιπόν, στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δωρόθεο για το ενδιαφέρον και την αγάπη που εισπράξαμε από την ιδιαιτέρως τιμητική παρουσία του ανάμεσά μας, στον εφημέριο του Ι. Ναού, πατέρα Δημήτριο Αχθοφορίδη, για τη θερμή του φιλοξενία, για πολλοστή φορά, και για την αγάπη με την οποία μας περιέβαλε  και τέλος στον εξαίρετο αγιογράφο και αγαπητό μας κ. Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή, που με τη ζέση των λόγων του αλλά και με τη δύναμη του χρωστήρα του, εντυπωσίασε τα παιδιά κι εμάς τους εκπαιδευτικούς. Επίσης είχε και την καλοσύνη να μας χαρίσει και δύο έργα του, τα οποία και δημιούργησε μπροστά μας, ένα εκ των οποίων αφιέρωσε στο 6ο Γυμνάσιο Δράμας και το έτερο θα κληρωθεί σε έναν μαθητή του Προγράμματός μας.

Translate »