Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Νέα

Ομαλή μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι μαθητές της ΣΤ τάξης των Δημοτικών σχολείων ροής (3ο, 4ο και 5ο) συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους στο πλαίσιο δράσης «Ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου από μαθήτριες της Γ΄ τάξης, και παρακολούθησαν μικρές διδασκαλίες των νέων γι’ αυτούς  μαθημάτων: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Φυσική με πειράματα, Πληροφορική και Τεχνολογία.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν από τον διευθυντή για θέματα λειτουργίας του Γυμνασίου (αξιολόγηση, φοίτηση, ποινές, εκδρομές, χωρισμός τμημάτων, δράσεις κτλ).

Τέλος, πέρασαν στην αυλή του σχολείου, όπου πήραν μέρος σε αθλοπαιδιές για να γνωριστούν μεταξύ τους και στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου χόρεψαν όλοι μαζί (περίπου 300 μαθητές) ποντιακούς χορούς σχηματίζοντας έναν μεγάλο χορευτικό κύκλο.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων: 3ο, 4ο και 5ο για την αγαστή συνεργασία, τους Δασκάλους και τις Δασκάλες της ΣΤ τάξης των παραπάνω σχολείων για τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες (προετοιμασία και συνοδεία μαθητών) καθώς και τους μαθητές τους.

Translate »