Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Ηλεκτρονικές εγγραφέςΝέα

Απόλυση μαθητών Γ τάξης – ενέργειες εγγραφής σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Η διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής ξεκινάει 18/6/2020 με καταληκτική ημερομηνία 2/7/2020

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (σ.σ. άρα μετά τις 2 Ιουλίου) οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/ και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

α. Για τα ΓΕΛ μέχρι την έναρξη των μαθημάτων

β. Για τα ΕΠΑΛ από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της Γ τάξης που απολύθηκαν και κατά το 2020-2021 θα φοιτήσουν σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ,

α) πρέπει να φέρουν μια μικρή φωτογραφία (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη) για το απολυτήριο που θα εκδοθεί από το σχολείο μας.

β) η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ θα γίνει ηλεκτρονικά (από 18 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου) με κωδικούς TAXIS από τον γονιό ή κηδεμόνα ο οποίος δηλώνει φορολογικά το παιδί ως προστατευόμενο μέλος. Γι’ αυτό θα πρέπει να μας δηλώσετε (έστω και τηλεφωνικά) ποιος γονιός/κηδεμόνας έχει αναλάβει τον μαθητή/μαθήτρια ως προστατευόμενο μέλος στην φορολογική του δήλωση.

γ) μετά την ηλεκτρονική εγγραφή, θα γίνει η αποστολή των απολυτηρίων στο 4ο ΓΕΛ, τηλ: 25210-48636 (αν οι μαθητές επιλέξανε ΓΕΛ) ή στα 1ο, 2ο ΕΠΑΛ σύμφωνα με τη δήλωση στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.

δ) όταν ολοκληρωθούν τα παραπάνω (β και γ), θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στα αντίστοιχα σχολεία ώστε να δηλώσετε την κηδεμονία και να προσκομίσετε το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) το οποίο συμπληρώνει ο γιατρός σας ή δωρεάν παιδίατρος στο ΙΚΑ ή στην 1η ΤΟΜΥ.

ε) όσοι μαθητές πρόκειται να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δύο ΕΠΑΛ της Δράμας έχουν διαφορετικές ειδικότητες και άρα θα πρέπει να γνωρίζουν ποιο από τα δύο θα επιλέξουν κατά την ηλεκτρονική τους αίτηση εγγραφής.

Σχετικές πληροφορίες για τα ΕΠΑΛ της Δράμας
1ο ΕΠΑΛ, (τηλ: 25210 22888) Ιστοσελίδα Φυλλάδιο ειδικοτήτων
2ο ΕΠΑΛ, (τηλ: 25210 22223) Ιστοσελίδα Φυλλάδιο ειδικοτήτων

 

Translate »