Γ2/1004/176/1982

Από Δεν συντηρείται πλέον
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σχετικά με την εγγραφή των αποφοίτων Γυμνασίου στην Α` τάξη των Λυκείων σας γνωστοποιούμε ότι οι Παρ. 1, 2 και 3 της ευρύτερης ενότητος ΙΙ της εγκυκλίου Γ2/882/28.5.82 και η παράγραφος 2 του Τηλ/τος Γ2/885/31.5.82 αντικαθίστανται ως εξής:

Παρ. 1. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των Γυμνασίων ο Δ/ντής κάθε Γυμνασίου καλεί με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο τους κηδεμόνες των απολυομένων μαθητών να δηλώσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου το αργότερο σε ποιο τύπο σχολείου επιθυμούν να συνεχίσει τη φοίτηση το παιδί τους ή αν δεν επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών του.

Παρ. 2. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι οι Διευθυντές των Γυμνασίων δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να επηρεάζουν με οποιονδήποτε τρόπο άμεσο ή έμμεσο την τελική απόφαση των κηδεμόνων για τη δήλωση του τύπου Λυκείου στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους. Οποιαδήποτε παρέκκλιση στο θέμα αυτό αποτελεί βαρύτατο υπηρεσιακό παράπτωμα, το οποίο θα ελεχθεί πειθαρχικά.

Παρ. 3. Στη συνέχεια οι τίτλοι απολύσεως παραδίδονται στα χέρια των ενδιαφερομένων μετά από τη σχετική σημείωση και υπογραφή τους στα οικεία υπηρεσιακά έντυπα και βιβλία, σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από την περίπτωση που θα δηλώσουν ότι ο απόφοιτος τον οποίον κηδεμονεύουν θα φοιτήση σε Γενικό Λύκειο της ημεδαπής. Μόνον σ` αυτή τη περίπτωση ο τίτλος απολύσεως δεν παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο , αλλά διαβιβάζεται υπηρεσιακά και επί αποδείξει στο οικείο Γενικό Λύκειο, το οποίο ορίζεται σύμφωνα με τις κείμενες σχετικές διατάξεις των άρθρων 8 και 12 του Π.Δ. 104/79. Όπου απαιτείται επαλήθευση της μόνιμης κατοικίας των μαθητών προσκομίζονται από τους ενδιαφερομένους επαρκή αντικειμενικά στοιχεία (απόδειξη λογαριασμού Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ύδρευσης κλπ)

Παρ. 4. Οι τίτλοι απολύσεως που δεν αναζητούνται από τους ενδιαφερομένους, παραμένουν μέχρι να ζητηθούν στο Γυμνάσιο, το οποίο τους εξέδωσε.