Γ2/2930/20-10-1983

Από Δεν συντηρείται πλέον
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παρέχουμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

1. Απουσίες μεμονωμένες ή συνεχείς μέρους του ημερησίου προγράμματος λειτουργίας του Σχολείου, μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν πραγματοποιήθηκαν με την άδεια του Διευθυντή του σχολείου. Στη περίπτωση αυτή ο Διευθυντής του σχολείου κάνει σχετική παρατήρηση στο ημερήσιο δελτίο απουσιών της τάξεως ή του τμήματος.

2. Ο κηδεμόνας μπορεί να υποβάλει δικαιολογητικά για απουσίες του μαθητή μίας ή δύο ημερών, μόνο όταν απουσιάζει σε όλη τη διάρκεια του ημερησίου προγράμματος λειτουργίας του σχολείου. Οι μέρες αυτές δεν μπορεί να είναι αθροι­στικά για όλο το έτος περισσότερες των δέκα (10)[1]. Το συνολικό άθροισμα των απουσιών που μπορεί να δικαιολογηθούν με τον τρόπο αυτό δεν είναι σταθερός αριθμός για όλα τα σχολεία ή για όλες τις τάξεις. Εξαρτάται από το συνολικό αριθμό διδακτικών ωρών κάθε μέρας για τις δέκα μέρες (4/ωρα, 5/ωρα, 6/ωρα).

3. Οταν η φοίτηση χαρακτηρίζεται ελλιπής, δεν εξάγεται προαγωγικό ή απο­λυτήριο αποτέλεσμα τον Ιούνιο, τόσο για τους μαθητές του Γυμνασίου, όσο και για τους μαθητές του Λυκείου. Οι μαθητές αυτοί παραπέμπονται σε συμπληρωματική εξέταση το Σεπτέμβριο και το περί προαγωγής ή απολύσεως αποτέλεσμα αυτών εξάγεται κατά τις κείμενες διατάξεις μετά την συμπληρωματική εξέταση του Σεπτεμβρίου.

4. Τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά απουσιών καταχωρίζονται στο κανο­νικό πρωτόκολλο αλληλογραφίας του σχολείου.

Υποσημειώσεις

  1. με την Γ2/2004/16-5-91 δίνεται η δυνατότητα να αυξηθεί το όριο των δέκα (10) ημερών σε δεκαέξι (16)