Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Νέα

Διδακτική επίσκεψη στον Ναό των Αγίων Πέντε Μαρτύρων Πολύστυλου Καβάλας, στον Άγιο Γρηγόριο Θεολόγο Νέας Καρβάλης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων Καβάλας

   Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων των Θρησκευτικών και της Ιστορίας.

   Η πρώτη στάση έγινε στο Πολύστυλο Καβάλας.  Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των Αγίων Πέντε Καππαδοκών Μαρτύρων από τους θεολόγους καθηγητές κ. Γεώργιο Καραμάνη  και κ. Μαγδαληνή Μουρατίδου και να ακούσουν τις ωφέλιμες συμβουλές του Ιερέα του ναού π. Αλεξίου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την εγκάρδια υποδοχή και για την τέλεση Παράκλησης στους Αγίους Μάρτυρες, υπέρ υγείας και προκοπής των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη, όπου προσκυνήσαμε το σεπτό σκήνωμα του ενός εκ των Τριών Αγίων Ιεραρχών το οποίο μεταφέρθηκε στη Νέα Καρβάλη από τους προγόνους μας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και την άφιξη των προσφύγων στη νέα τους πατρίδα.

   Η τελευταία διδακτική επίσκεψη έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Φιλίππων, όπου οι μαθητές άκουσαν για τη μακραίωνη ιστορία του χώρου από τις φιλολόγους καθηγήτριες κ. Ανδρομάχη Μιχαηλίδου και κ. Ελένη Παπαδοπούλου, περιηγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου, θαύμασαν τα εκθέματα και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό παιχνίδι ανά ομάδες. Η επίσκεψη έκλεισε με παιχνίδι και αναψυχή στο αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου.

Translate »